Douglas & Diesel's blogg

Douglas & Diesel's blogg

Utställning Ullriksdal

UtställningPosted by Frida Sun, August 30, 2009 23:27:07

Igår var det SRRS-utställning vid Ulriksdal Slott och det var bara Douglas som var anmäld.
Douglas var också anmäld till lydnaden som samtidigt anordnades. Det gick väl inte så jättebra då Dogge legat och solat 1 timme innan vi startade så det hela räckte till 125,5 poäng och ett 3:e pris.

Utställningen gick desto bättre då Douglas gick och vann championklassen och sedan i bästa hanhundsklassen med Luke & Pillan efter som också fick sitt första cert smiley
Zanta somgick i championklass hamnade till sist på en 2:a plats och slutade som 3:e bästa tik till slut.

I tävlan om BIR & BIM lyckades Douglas slå Hamnuddens Fendi.

Dogges kritik
Utmärkta proportioner. Maskulint huvud med tilltalande uttryck. Fina öron. Bra djup i nosparti. Korr rynkor. Fin hals och rygglinje. Bra kors och välburen svans. Goda vinklar. Kraftig stomme. Bröstkorg med fin längd. Bra förbröst och djup. Fin päls. Välformad ridge. Rör sig med mjukt vägvinnande steg. För huvud och svans korrekt.

Tyvärr så blev det inga bilder från igår då vi bara skulle tävla lydnad och köra utställningen på skoj smiley.
Är det någon som har fångat Dogge på bild så får ni gärna maila över smiley


BIR SUCH FINUCH LP1 Evergrace's Gladiator Phoenix & BIM Svch Hamnuddens Fendi

Foto: Carina Sjöholm

Viltspår

ViltspårPosted by Frida Thu, July 30, 2009 14:14:33
Douglas har tagit sitt första 1:a pris i viltspår smiley

Ridgeback specialen

UtställningPosted by Frida Mon, July 27, 2009 21:44:54

I fredags åkte jag, Douglas, Diesel och Zanta som vi är hundvakt åt 1,5 vecka ner till Göteborg tillsammans med Pillan, Jidde med Leia, Luke och Malin, Jimmy med Beyla. Vi hade hyrt en stuga ca 1 mil från utställningen.

På lördagsmorgonen åkte jag, Douglas och Zanta till utställningen tidigare än dom andra för lydnadstävlingen som anordnades. Douglas var ensam i LK2 och hade bra poäng fram till det sista momentet, fjärren då han plötsligt fick för sig att han skulle rulla runt istället för sitta eller ligga, blev nog bara roligare när matte skrattade så då kunde man ta och rulla runt en gång till smiley Det ledde till en 0:a på det momentet och 1:a priset blev ett 2:a pris istället, men vad gör det smiley.

Luke och Pillan blev placerad som 4:e bästa juniorhane och vann dessutom bästa huvud & ridge smiley Diesel var anmäld till bruks/jaktklass och slutade på en 4:e plats och Douglas blev oplacerad i den stora championklassen.

Efter utställningen tog vi alla en promenad runt slottet och ner till vattnet innan vi åkte hem till stugan för att ta det lungt på kvällen med thaimat och snacks.

Beyla och Malin var först ut på söndagsmorgonen i juniorklass men blev oplacerade i den stora klassen. Zanta, som för andra gången gick i championklassen, gick och vann och placerade sig som bästa tik sedan. I BIR/BIM lyckades hon sedan slå till med att ta BIR:et också, var en chockad matte jag ringde upp sedan smiley. Zanta tog också hem bästa rörelser.

Bilder från helgen:

Blåbärsskogen

VardagPosted by Frida Tue, July 14, 2009 22:47:13

Vi var ute och plockade flera liter blåbär idag, blåbärspaj imorn smiley

Bilder från lydnadstävlingen i Flen

LydnadPosted by Frida Wed, June 17, 2009 08:49:56

Tack Sanna för bilderna

Avesta och Årsta

UtställningPosted by Frida Mon, June 15, 2009 16:03:22

Lördagen började med att vi åkte iväg till Avesta klockan 06.00 tillsammans med Jenny med Gazolin & Iyeliz som hade sovit över hos oss.
Vi kom fram till ett regnigt Avesta och efter 3 steg på gräsmattan så var skorna genomblöta, som tur var hade vi med oss tält så vi kunde ta skydd för regnet.

Diesel var anmäld till öppenklass och slutade på en fjärde placering men med en bra kritik som jag tycker passar i dagsläget.
Dogge blev placerad som 2:a i championklass med CK och slutade som 2:a bästa hane tillslut.

Senare på lördagskvällen packade vi om i bilen och åkte upp till Stockholm för att sova över hos Malon + hundar.
Under hela natten forsatte det regna och när vi vaknade och åkte iväg mot Årsta så började det spöregna.
Douglas var anmäld till lydnaden men vädret var inte alls i smaken och Douglas tänkte inte ligga ner, som dom flesta andra hundarna. Alla 4 som kom till start i LK2 satt igenom platsläggnigen så vi var inte ensama. Poängen räckte visst till ett 3:e pris då vi 0:ade läggande under gång och vi fick tydligen en 0:a för att Dogge satt igenom platsen.

Sedan var det dags för utställningen och Diesel var först ut i bruks/jaktklass. Diesel lyckades placera sig på första platsen men utan CK för att domaren tyckte han var för ung.
Douglas placerade sig som 4:a i championklassen med CK men åkte ut senare i bästa hanhundsklassen.
Men vi hade en trevlig dag tillsammans med alla trots att allt var verkligen blött när vi kom hem. Till nästa Årsta-utställning har vi beställt sol smiley

Duktiga Douglas

LydnadPosted by Frida Wed, June 10, 2009 22:24:32

Ikväll har jag och Douglas gjort våran lydnadsdebut för i år på Flens BK i regnet.
Det fanns inga större förhoppningar på några höga poäng, det regnade ju faktiskt och var blött och kallt i gräset. smiley
Men duktiga Douglas gjorde allt han skulle och lyckades plocka ihop 164,5 poäng till slut vilket betydet ett 1:a pris. Så nu är det bara ett kvar sedan har vi vår LP2 titel.
Vi blev till slut placerad som nummer 4 av 12 stycken tävlande. smiley

Kommer upp några bilder imorgon från lydnadstävlingen.

SVCH Rex Ventors Octane

ViltspårPosted by Frida Sat, June 06, 2009 19:26:21

Idag har vi spenderat hela dagen i Alfta och deltagit i Srrs nedre norras ordinarie viltspårsprov.

Diesel lyckades spåra till sig sin tredje 1:a på rad, idag med 42 poäng och kan nu titulerasig SVCH.

Rörligt viltspår

ViltspårPosted by Frida Wed, June 03, 2009 22:04:00
Diesel tog sitt andra 1:a pris i viltspår idag, bara ett kvar nu till SVCH smiley

Åland

UtställningPosted by Frida Mon, June 01, 2009 12:01:34
Douglas & jag tillsammans med Zanta, Malin & Elsa har varit på Åland under helgen.
Vi åkte redan upp till Stockholm på fredagskvällen för att sova över hos Zanta & Malin för att sedan gå upp klockan 6.00 på lördagsmorgonen för att bege oss till Kapellskär.

Malin har sin pappa bor på Åland där även Mynta nu med bor så det blev fullt röj när vi kom fram. Så lördagen spenderades med bad i havet för hundarna och grillning senare under kvällen.

På söndagen var Dogge & Zanta anmälda till en utställning och ridgebacks var bland dom sista raserna ut så vi hann gå en promenad längs klipporna på förmiddagen.

Vi kom fram till utställningen vid 12 och efter ungefär 1 timmes väntan fick Douglas gå in i ringen. Stackars Dogge som inte är allt för pigg i värmen lyckades iallafall showa till sig ett finskt cert och blir därmed Finsk utställningschampion smiley.
Näst ut var Zanta som även hos fick det finska certet och även slog Dogge i BIR/BIM.

Vi stannade kvar till gruppfinalerna och fick springa in i ringen då dom satte ihop grupp 4 & 6 till en enda stor grupp. Zanta skötte sig strålande och lyckades vinna över alla hundarna smiley.
I BIS-finalen slutade en lite segare Zanta som 2:a i värmen. Tack Malin för att jag får visa snygg-Zanta smiley.
Efter utställningen åkte vi och hämtade Mynta och gick ner till havet och lät hundarna doppa sig innan det var dags att åka till färjan för att åka hem igen.

Bilder från helgen:Next »